Highlights omgeving

Toscane, één van de mooiste gebieden van Italië met een kuststrook van maar liefst 400 kilometer. Geniet van de prachtige zandstranden en pijnboom bossen, afgewisseld door rotsen en duinen. Rijd overdag naar prachtige middeleeuwse plaatsjes als La Spezia, Pisa, Lucca, Livorno en Florence. Ontdek de uitgestrekte natuurlandschappen, glooiende heuvels met alleen hier en daar een oude hoeve of villa, talrijke wijngaarden, knoestige olijfbomen en cipressen. Proef de lekkerste wijnen en Toscaanse specialiteiten zoals tortello uit de Mugello, truffels of ravioli met aardappel-kaas vulling.

Viareggio

Viareggio is een stad in het westen van Toscane. De stad geniet internationale bekendheid als badplaats aan de Ligurische Zee. Dit deel van de kust draagt de naam Versilia.

Pisa

Pisa wordt ook Pisano en Pisani genaamd. De stad ligt aan de rivier de Arno en is bekend van “Piazza dei Miracoli” ( Plein van de wonderen) waar je ook de scheve toren kunt bewonderen.

Lucca

Lucca is een klassieke Toscaanse stad, waar je lekker een rondje kunt wandelen of fietsen over de oude stadsmuren. In het historische centrum kun je heerlijk slenteren door de middeleeuwse straatjes. 

Florence

Florence of Firenze zo als de Italianen zeggen is de hoofdstad van de Toscane. De stad ligt aan de rivier de Arno. Het is de bakermat van de renaissance en daarmee een van de bekendste cultuursteden van Europa.